Achter de schermen

Werken bij Guidion; maak kennis met Bas

Hij is de langstzittende Guidionner, was er vrijwel vanaf het allereerste moment bij en hij heeft zoveel verschillende rollen gehad binnen Guidion dat Linkedin het niet meer kan bijhouden. We hebben het over Bas Loots. Met zijn rijke Guidion ervaring is hij de perfecte kandidaat voor ‘Achter de schermen’. We vroegen Bas naar zijn hoogte- en dieptepunten en waarom hij het na 16 jaar (!) nog steeds naar zijn zin heeft bij Guidion. 
Bas op het NOS journaal.
Hoe is jouw Guidion avontuur begonnen?

“Ik ben begonnen als stagiair. Guidion heette toen nog ‘Guidion Computerhulp’ en focuste zich op het bieden van IT hulp aan particulieren. Het bedrijf bestond uit de twee oprichters Tymen en Barbara en vier stagiaires. Waaronder ik. Als stagiair deed ik van alles. Ik hield mij bezig met de sales, maar ik ben ook zelf wel eens als computerhulp het land in gegaan. De afwisseling maakte het ontzettend leuk. Na mijn stage wilde ik dan ook graag bij Guidion blijven. Ik vervulde allerlei functies. Van accountmanager tot projectmanager; ik ben het allemaal geweest. Inmiddels ondersteun ik bij het partnermanagement voor VodafoneZiggo.”

Wat was het meest memorabele moment van de afgelopen 16 jaar?

“Dat wordt moeilijk kiezen haha. Wat ik nooit zal vergeten, is dat er eens een aantal collega’s in de cel hebben gezeten. In het begin hadden we een echte ‘fake it till you make it’ houding. We waren brutaal en gingen recht op ons doel af. Dat betekende dat we random bij mensen thuis aanbelden om onze computerhulp aan te bieden. Sommige mensen vonden het zo’n gek verhaal dat ze de politie belden. Achteraf niet heel erg gek haha.”

Padmini en Bas (Bas zag een romance in ieder geval wel zitten...)
Haha dat is inderdaad een goed verhaal! Nog meer hoogtepunten?

“Ik heb bij Guidion de moeder van mijn kinderen ontmoet! Dat wist ik toen natuurlijk nog niet haha. Iedere vrijdagmiddag dronken we met z’n allen wat drankjes na werk. En op één van deze legendarische vrijdagen bleef ik over met Padmini. We hadden een fantastische avond en de eerste kus volgde al snel. Er brak een spannende periode aan waarin we onze liefde geheim hielden. Na vier maanden heb ik het mijn leidinggevende verteld. Hij reageerde hier heel leuk op. Niet heel veel later ging Padmini ergens anders werken. Gelukkig heeft dat de liefde niet bekoeld. Sterker nog, we zijn nu 9 jaar en een kind (+ een baby opkomst) verder.”

Inmiddels werk je al 16 jaar voor Guidion. Waardoor blijft het zo leuk?

“De mensen. Ik heb hier echt vrienden voor het leven gemaakt. De meeste mensen werken nu niet meer voor Guidion, maar we hebben nog regelmatig contact. En we gaan ieder jaar een weekendje weg. Daarnaast is het een enorm voordeel dat ik al zo lang voor Guidion werk. Ik heb alles meegemaakt en kan daardoor nu veel waarde toevoegen. Guidion voelt soms ook een beetje als mijn kindje. Ik voel mij écht verbonden met het bedrijf.”

Wat typeert Guidion?

“Bij Guidion wordt er echt iets met je ideeën gedaan. Als jij iets wilt of kunt verbeteren, mag je dat doen. Guidion biedt je alle ruimte. Dat betekent dat je jouw functie kunt personaliseren. Dat vind ik zelf heel erg leuk.”

Op naar de volgende 16 jaar?!

“Zestien jaar is wel erg lang, maar wie weet haha.”

Laatste verhalen

alle verhalen