Een installatiebedrijf en de rol van Guidion als installatiepartner

Een installatiebedrijf en een installatiepartner met installatiemonteurs. Wat is precies het verschil? En waar valt Guidion onder? Wij leggen het je uit! 

Wat is een installatiebedrijf?

Een installatiebedrijf kun je inschakelen voor installaties, reparaties en onderhoud in en rondom het huis. Dus is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? Dan bel je een installatiebedrijf om die voor je te plaatsen en te installeren. Guidion is geen installatiebedrijf, maar een installatiepartner. Dit betekent dat wij een tussenpartij zijn. We helpen partners aan de juiste, gespecialiseerde monteurs die vervolgens installatiewerkzaamheden bij mensen thuis verrichten. We zijn voornamelijk actief in de Telecom- en cv branche. Denk aan het aansluiten van het wifinetwerk of de jaarlijkse controle van de cv-ketel. 

Guidion, een installatiepartner voor telecom

Bij Guidion werken we samen met deskundige telecom monteurs. Al deze monteurs werken op freelance basis of hebben hun eigen bedrijf. Ze sluiten internet, digitale televisie en/of telefonie aan in huis of op kantoor. Daarnaast verhelpen ze storingen als dat nodig is. De monteurs werken met coax-, glasvezel- en DSL-netwerken. We doen dit uit naam van de partner of uit eigen naam. Wat de partner het liefste wil!

Guidion, een installatiepartner voor centrale verwarming

Als installatiepartner doen de monteurs met wie wij samenwerken alle werkzaamheden die te maken hebben met de cv-ketel. Ze installeren, onderhouden en verhelpen storingen aan de cv-ketel. Door een jaarlijkse controle te laten uitvoeren voorkom je niet alleen storingen, maar ook gevaarlijke situaties als een koolmonoxidevergiftiging. De cv monteurs voeren deze werkzaamheden dagelijks uit voor klanten van partners door het hele land! Ben jij op zoek naar een installatiepartner die jou kan helpen bij het uitvoeren van klussen? Meld je dan aan als partner! Wij helpen je graag.

Openstaande vacatures bij ons als installatiemonteur

Ben je benieuwd geworden naar een functie als monteur? Neem dan contact met ons op door je gegevens achter te laten.

Liever een baan als servicedesk medewerker of in één van de andere teams op kantoor? Neem een kijkje op onze werken bij pagina

FAQ 

Wat is een installatiepartner?

Een installatiepartner is makkelijk gezegd een partner die via een netwerk van monteurs installaties verricht. In ons geval voeren de monteurs met wie wij samenwerken installatie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Voornamelijk in de telecom- en centrale verwarming sector.

Wat is installatiewerk?

Installatiewerk is het installeren, onderhouden en repareren van apparaten. De meeste mensen denken hierbij aan installaties voor gas, centrale verwarming en water. Maar onder installatiewerk valt meer. Denk ook aan telecom zoals het aansluiten van bijvoorbeeld de wifiverbinding. Onder installatiewerkzaamheden vallen ook storings- en onderhoudsdiensten.

Wat is het verschil tussen een loodgieter en een installateur?

Een loodgieter is gespecialiseerd in het aanleggen en verleggen van leidingen. Voor deze werkzaamheden kun je niet bij een installateur terecht. Een installateur/monteur, zoals de naam al doet vermoeden, installeert en repareert. 

Wanneer ben je erkend installateur/monteur?

Je bent een erkend installateur/monteur wanneer je gediplomeerd bent. Een certificaat is een bewijs van kennis, kunde en veiligheid op een bepaald vakgebied. Alle monteurs met wie Guidion samenwerkt beschikken over de juiste certificaten.

Laatste verhalen

alle verhalen