Dag van de zzp’er

Vijfentwintig vakantiedagen, verantwoording afleggen en een werkdag van 09:00 tot 17:30 was niets voor Marcel (47). Daarom besloot hij in 2012 zijn baan op te zeggen en als zzp’er verder te gaan. Hij ging aan de slag als fitness instructeur én als elektrotechnicus. Inmiddels werkt Marcel sinds 2017 onder andere voor Guidion en wil hij nooit meer anders. “De vrijheid en flexibiliteit zijn mij alles waard.” 
Waarom werkt het zelfstandig ondernemen voor jou zo goed?

“Ik heb heel lang in loondienst gewerkt. Ik merkte dat het mij ging benauwen. Als ik op vakantie wilde, moest ik weken van tevoren vrij vragen. Na een tijdje had ik simpelweg geen zin meer om verantwoording te moeten afleggen. Ik ging onderzoek doen naar het ondernemerschap. Niet veel later besloot ik de sprong te wagen. Met succes! Ik geniet nu van mijn vrijheid. Als ik morgen niet wil werken, doe ik dat niet. Dat is mijn drijfveer. Daarnaast ben ik blij met de diversiteit in mijn werk. Heel cliché, maar geen dag is hetzelfde.” 

Hoe bevalt de samenwerking met Guidion?

“Perfect! In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding om telecom monteur te worden. Binnen een paar weken kon ik al aan de slag. In de afgelopen jaren ben ik steeds doorgegroeid. Inmiddels ben ik TAP’er (Technisch Aanspreekpunt). Dat betekent dat ik vragen van andere monteurs beantwoord en af en toe trainingen geef. Ik vind dat geweldig! Mijn kennis overdragen aan anderen is misschien wel het leukste wat er is. Daarnaast sluit de manier waarop Guidion werkt perfect bij mij aan. Ik plan mijn eigen uren in en ik zie ‘s avonds waar ik de volgende dag heen moet. De opdrachten staan gewoon voor mij klaar. Zolang het kan, wil ik dan ook voor Guidion blijven werken.”

Wat zijn de nadelen?

“Dat je als zzp’er de boer op moet. Je moet continu achter werk aan. Daarom ben ik ook zo blij met Guidion, zij regelen de opdrachten voor je. En een ander groot nadeel is dat je niet doorbetaald wordt als je ziek bent. Of als je op vakantie gaat. Maar dat houdt mij niet tegen. Liever wat minder geld en bij mijn gezin kunnen zijn, dan leven als loonslaaf.”

Hoe zie je de toekomst tegemoet?

“Heel goed! Ik hoop in de toekomst nog meer te kunnen doen voor Guidion. Nog meer trainingen geven. Daarnaast zou ik het ook leuk vinden om iets met archiveren te doen. Als Office manager of zoiets. Ach ja, ik vind heel veel dingen leuk. Eén ding is zeker; ik blijf lekker zzp’er!”

Laatste verhalen

alle verhalen