“Dankzij mijn elektrische bakfiets ben ik meer dan 20 kg afgevallen”

Woon je in de omgeving van Den Haag? Dan heb je hem misschien wel eens voorbij zien fietsen; monteur Youssef Amhaouch (29). Hij verruilde zes maanden geleden zijn bus voor een elektrische bakfiets. Flink wat kilometers verder en wat indrukwekkende kilo’s lichter is Youssef inmiddels groot fan van zijn nieuwe vervoersmiddel. “Het is de beste keuze die ik op het gebied van werk heb gedaan.”

Waarom ben je gaan fietsen?

“Ik hoorde van een aantal andere monteurs hele goeie verhalen. Wat mij voornamelijk aansprak, was dat je dichtbij huis werd ingepland. Ik besloot het te proberen. In het begin was het wel wennen. Ik vergat nog wel eens dat ik meer ruimte op de weg in beslag nam dan op een normale fiets. Maar al snel begon ik de voordelen te zien. Al mijn spullen passen bijvoorbeeld makkelijk in de bak. Ik heb zelfs nog ruimte voor wat boodschappen haha.”

Wat maakt fietsen voor jou zo fijn?

“Het grootste voordeel van de elektrische fiets, is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben meer dan 20 kg afgevallen en daar ben ik echt heel blij mee. Ik ben veel bewuster geworden van mijn lijf, maar ook van het milieu. Hiervoor was ik daar niet zo veel mee bezig. De bus, die ik op zeer regenachtige dagen nog wel eens gebruik, wil ik bijvoorbeeld ook gaan inwisselen voor een elektrische variant. Het is belangrijk om goed voor het milieu te zorgen. ”

Hoe reageren klanten of mensen op straat op jou?

“Ik krijg eigenlijk alleen maar leuke reacties! Sommige klanten komen zelfs naar buiten om mijn fiets te bewonderen. Ik heb een keer een enthousiaste klant een rondje op mijn fiets laten rijden haha. Zeker de klanten die erg milieubewust zijn, waarderen dit initiatief enorm. De afgelopen maanden is mijn Star rating dan ook een stuk hoger. Of het aan mijn elektrische fiets ligt, weet ik niet. Maar dat zou goed kunnen! Het enthousiasme zie ik trouwens niet alleen bij klanten. Ook mensen op straat spreken mij regelmatig aan. Ze zijn vaak verbaasd en nieuwsgierig. Ik leg ze dan uit dat zo’n bakfiets eigenlijk alleen maar voordelen heeft.”

Waarom raad je andere monteurs aan ook de fiets te nemen?

“Naast dat je overal - zeker in de stad - makkelijker kunt komen, is het ontzettend goed voor je gezondheid en het milieu. Maar ik snap dat je het als monteur denkt; eerst zien, dan geloven. Ik zou dus vooral aanraden om het eens een maand te proberen. Ik weet zeker dat je dan nooit meer anders wilt. Ik in ieder geval niet!”

Laatste verhalen

alle verhalen