De sleutel tot klanttevredenheid; een uitstekende customer journey

Tegenwoordig is het leveren van een uitstekende dienst of product niet meer voldoende om klanten aan te trekken en te behouden. Een goed doordachte customer journey kan daarin wél het verschil maken. Dat begrijpen wij bij Guidion maar al te goed. Benieuwd naar onze customer journey? Steven, onze Head of Innovation neemt je mee!

Startpunt

Guidion fungeert als installatiepartner. Dat betekent dat we pas in beeld komen op het moment dat de eindklant een dienst of een product heeft gekocht. We doen dat door de klant door middel van een mail en een sms de mogelijkheid te bieden een afspraak te maken. Deze mail kunnen wij volledig aanpassen naar de branding van de klant. Na het maken van een afspraak volgt een bevestiging.

De monteur is onderweg

Het moment suprême is bijna daar; de installatiemonteur is in aantocht. Daarom sturen we 48 uur van tevoren een afspraakherinnering. En op de dag van installatie ontvangt de klant een smsje met een tijdberekening van hoe lang het duurt voordat de monteur op de stoep staat. Wel zo fijn.

Visitekaartje

Een monteur thuis ontvangen is voor sommige mensen een spannende ervaring. “Wie krijg ik dan precies over de vloer?” kan een gedachte zijn. Daarom werken we bij Guidion met visitekaartjes. Op zo’n visitekaartje staan de naam en foto van de monteur én de opdrachtgever waarvoor hij/zij werkt. Zo weet de klant voor bezoek wie er die dag zal aanbellen.

Feedback; 5-star rating

Is de monteur klaar met installeren? Dan ondertekent de klant, op zijn of haar eigen telefoon, de werkbon. Tot slot krijgt de klant na bezoek de mogelijkheid om feedback aan de monteur te geven. Dit zorgt ervoor dat de monteurs met wie wij samenwerken altijd in ontwikkeling blijven.

Hoe ziet dit er precies uit? Steven laat het je zien in de onderstaande video.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op!