Hoe Guidion blijft innoveren?

Onlangs hield de digitale afdeling van Guidion haar jaarlijkse Guidion Hackathon. De missie? Om ideeën te creëren die niet alleen leuk, waardevol en creatief zijn, maar ook daadwerkelijk bruikbaar voor Guidion en haar stakeholders. Met vier teams in de ring was de inzet hoog, de concurrentie hevig en het resultaat verbluffend.
Dag 1

Dag één stond in het teken van brainstormsessies. Met welke uitdagingen hebben we te maken, en hoe kunnen deze opgelost worden? Ieder team bestond uit een mix van specialiteiten. Van data engineers en Salesforce specialisten tot aan product owners en developers. En juist door deze diversiteit vulde iedereen elkaar perfect aan. Dag 1 smaakte daarom naar meer.

Van data engineers en Salesforce specialisten tot aan product owners en developers.
AI als extra teamlid

Vol energie werd dag 2 afgetrapt. En tegen het einde van de ochtend begonnen projecten steeds meer vorm te krijgen. Artificial Intelligence (AI) hielp daarbij een handje. Eén van de teams bouwde namelijk zelf met machine learning een AI tool, op basis van OpenAI. Een ander team gebruikte een AI tool van AWS, om huizen, deuren en huisnummers te herkennen. Om zo het proces rondom klanten die niet thuis zijn aanzienlijk te verbeteren.

Showtime

De laatste dag van de hackathon stond in het teken van de grote onthulling. Codes werden afgemaakt en presentaties gefinetuned. ‘s Middags kwam iedereen samen in de gezamelijk luncharea. Elk team had slechts 10 minuten om hun project te presenteren en te demonstreren. Daarna mocht het publiek prangende vragen stellen. De jury ging vervolgens in berraad. Hierbij werd er gelet op de fun/wow-factor, de zakelijke toegevoegde waarde, de technische knowhow en de presentatiekwaliteit.

En de winnaar is...

Uiteraard hadden alle teams goede punten, maar zoals Henny Huisman zou zeggen; “Er kan er maar één de winnaar zijn”. En dat werd team 4! Het team dat zich boog over het klant-niet-thuis dilemma. Zij kwamen met de ingenieuze oplossing die de controle van ‘klant niet thuis’ drastisch verbetert en de arbeidsuren aanzienlijk vermindert. De prijs voor het winnende team? Een uitje naar het racecircuit! Om hopelijk nog meer winsten te behalen.

Zoals Henny Huisman zou zeggen; “Er kan er maar één de winnaar zijn”.

De hackathon heeft wederom bewezen dat het belangrijk is om af en toe de dagelijkse taken neer te leggen en samen nieuwe, creatieve innovaties te onderzoeken. En niet alleen te onderzoeken, ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Tot volgend jaar!