Achter de schermen

Werken bij Guidion; maak kennis met Daimy!

De mensen achter Guidion, wie zijn dat precies? In de terugkerende blog ‘Achter de schermen’ geven we medewerkers een gezicht. We komen erachter wat hen drijft, waarom ze voor Guidion hebben gekozen en wat hen gelukkig maakt. Dit keer spraken we met servicedesk medewerker Daimy (25). Een dappere reiziger met een ongekende liefde voor de wereld om haar heen.
Je komt net terug van een verre reis, waar ben je geweest?

“Klopt, ik ben 2,5 week in Midden-Amerika geweest. Ik heb gereisd door Nicaragua en Costa Rica. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik vrijwilligerswerk op een school zou gaan doen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Toch besloot ik te gaan. Het was mijn doel om dit jaar alleen op reis te gaan en dat heb ik doorgezet. Omdat ik het belangrijk vond om íets te doen, heb ik regelmatig met kinderen op straat gespeeld. Zo kon ik ze een leuke middag geven en toch dat kleine verschil maken.”

Hoe was het om in zo’n andere wereld terecht te komen?

“Prachtig, maar tegelijkertijd ook heel confronterend. Ik had nog nooit zoveel armoede gezien. Het kostte mij moeite om mijn tranen te bedwingen. Ik voelde mij zo machteloos. Op een bepaald moment schaamde ik mij zelfs even dat ik uit zo’n rijk land kom. In Nederland beseffen we ons niet vaak genoeg hoe goed wij het hebben. Voordat ik op reis ging was ik al dankbaar voor hetgeen dat ik heb, maar dat gevoel is nog sterker geworden.”

Ik had nog nooit zoveel armoede gezien. Het kostte mij moeite om mijn tranen te bedwingen. Ik voelde mij zo machteloos.
Wat heeft deze reis jou nog meer gebracht?

“Ik ben als mens in korte tijd ontzettend gegroeid. Toen ik mijn paspoort vergeten was op een eiland of werd opgelicht door de plaatselijke taxichauffeur was er niemand die mij kon helpen. Ik moest alles alleen doen en daar ben ik sterker van geworden. Ook ben ik erachter gekomen dat reizen mij gelukkig maakt en dat ik niet te lang op één plek wil blijven. Ik heb afwisseling en flexibiliteit nodig.”

Is dat ook de reden waarom je voor Guidion hebt gekozen?

“Ja, voornamelijk wel. Momenteel studeer ik nog en dan is het fijn als je je eigen uren kunt indelen. Daarnaast hangt er altijd een hele fijne sfeer. Een aantal vriendinnen van mij werken al langer voor Guidion dus dat maakt het extra leuk!”