De 5 grootste verbeteringen in het glasvezel uitrolproces

De uitrol van glasvezel in de telecomsector in Nederland heeft de potentie om aanzienlijk te verbeteren. In deze blog somt Daniël Veenboer, onze Chief Commercial Officer, de vijf mogelijke verbeteringen op die kunnen bijdragen aan een efficiëntere en effectievere uitrol van glasvezel. 
 1. Verbetering van de klantcommunicatie
  Eén van de belangrijkste aspecten van een succesvolle glasvezeluitrol is een verbeterde communicatie met klanten. Dit omvat het verstrekken van duidelijke en tijdige informatie over de beschikbaarheid van glasvezel, de voordelen ervan en hetgeen dat nodig isom over te stappen. Door middel van geautomatiseerde updates, gepersonaliseerde communicatiekanalen en duidelijke FAQ's kunnen telecombedrijven de klanttevredenheid verbeteren en het vertrouwen in het aansluitproces vergroten.
 1. Vermindering van klantbezoeken
  Het minimaliseren van het aantal klantbezoeken is een belangrijk streven in de glasvezeluitrol. Dit kan worden bereikt door middel van geavanceerde technologieën zoals remote surveys, waarbij op afstand de haalbaarheid van glasvezelaansluitingen wordt beoordeeld. Door daarnaast de verschillende werkzaamheden in het uitrol proces efficiënter te verdelen, kunnen telecombedrijven het aantal fysieke bezoeken tot een minimum beperken, wat tijd en kosten bespaart voor zowel de klant als de provider.
 1. Versnelling van procedures van bestelling tot activatie
  Een snellere doorlooptijd van bestelling tot activatie is cruciaal om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar glasvezelverbindingen. Dit vereist een gestroomlijnd proces, waarbij bestellingen snel worden verwerkt, afspraken efficiënt worden gepland en installaties snel worden uitgevoerd. Door middel van geautomatiseerde systemen en geoptimaliseerde workflows kunnen telecombedrijven de doorlooptijd verkorten en de klanttevredenheid verhogen.
 1. Verhoging van het percentage 'First Time Right'
  Een hoger percentage 'First Time Right', waarbij installaties en activaties in één keer correct worden uitgevoerd, is een belangrijk doel voor telecomproviders. Dit kan worden bereikt door middel van grondige voorbereiding en betere manieren voor het testen en controleren van glasvezelverbindingen. Door de kwaliteit en nauwkeurigheid van het proces te verbeteren, kunnen telecombedrijven herhaalbezoeken en ontevredenheid bij klanten verminderen.
 1. Meer data-gedreven aanpak
  Een meer data-gedreven aanpak kan de efficiëntie en effectiviteit van de glasvezeluitrol aanzienlijk verbeteren. Dit omvat het gebruik van gegevensanalyse en voorspellende modellen om knelpunten te identificeren, resources te optimaliseren en besluitvorming te verbeteren. Door continu te leren en te optimaliseren op basis van verzamelde gegevens, kunnen telecombedrijven hun operationele prestaties verbeteren en de uitrol van glasvezelnetwerken versnellen.

Benieuwd hoe Guidion kan helpen bij het verbeteren van het glasvezel uitrol proces?

Laatste verhalen

alle verhalen